Japońskie przysmaki

Na pewno każdy, kto interesuje się Japonią, zna jej kuchnię i przysmaki jakich można skosztować będąc w tamtej części świata. Otóż należy zaznaczyć, że kuchnia japońska charakteryzuje się przede wszystkim potrawami przygotowywanymi z użyciem dużej ilości ryb, a także owoców morza, w tym wodorostów i warzyw. Dania jakie królują na japońskich stołach w głównej mierze składają się z danych produktów. Oczywiście każdy może przygotować takie same posiłki w domu, tym bardziej jeżeli zna ich prawdziwy smak, ale tak naprawdę w rzeczywistości nigdy nie będą one smakowały tak samo. Wiadomo, że nie zawsze jest to aż tak ważne, ale najczęściej ludzie, którzy mieli okazje być w Japonii i skosztowali jakieś konkretne danie, raczej chcieliby również przygotować identyczne w domu. Szkoda tylko że nie da się wręcz skopiować typowo japońskiego dania. Ale to zawsze jest dobry powód, aby do Japonii powrócić. Japończycy jedzą pałeczkami i choć może to raczej mniej zalicza się do kuchni i przysmaków, to jednak na pewno warto o tym wspomnieć.

Comments are closed.